Doel

Ons doel

Gambia is een klein Afrikaans land waar armoede een groot probleem is. Er zijn maar weinig banen en onderwijs is kostbaar, de overheid biedt geen enkele financiële steun voor ouders of scholen. De gezinnen zijn groot en voor ouders is er dan ook maar een belang, onderdak en voeding bieden. Onderwijs komt daarom op de tweede plaats. De meeste kinderen leven overdag vaak op straat.

Na twee maal op vakantie te zijn geweest in Gambia, weten wij het zeker, dit laat ons niet meer los. Diverse schooltjes hebben wij daar bezocht, in het toeristische gedeelte maar ook ver de binnenlanden in. Daar in het dorpje Bagiran Village, is een schooltje gevestigd met de naam Bapalai Nursey School. Zo‘n 60 kinderen verdeeld over twee lokaaltjes, schrijvend op leistenen bordjes, zittend op plastic stoeltjes aan tafeltjes die in zeer slechte staat zijn. Ook de lemen schoolgebouwtjes zijn in zeer slechte conditie, gaten in het dak, muren vol met scheuren en kieren. Geen fatsoenlijke leermiddelen en een speelplaats is er niet, laat staan een omheining.

Het doel van Stichting Bagiran Village Gambia is nu om het dorp Bagiran Village te gaan helpen, zodat ook deze kinderen aan een betere toekomst kunnen gaan werken.

Het bevordert de economie als kinderen naar school gaan en daardoor later, een betere kans krijgen in de samenleving. Door scholing heeft de kansarme jongste doelgroep ook een stevige basis voor de toekomst.

Wat Stichting Bagiran Village Gambia nu graag zou willen realiseren is het volgende:

  • het verzorgen van school en lesmateriaal, zoals schriften, potloden, pennen, gummen, puntenslijpers, knutselspullen, etc.
  • Een speelplaats creëren, met sport en spelmateriaal.
  • Het inzamelen van geld voor het bouwen van nieuwe lokaaltjes, sanitair, een wateraansluiting, een muur om de school voor de veiligheid.
  • Het steunen van leerkrachten door middel van bijscholing.
  • En het zorgen voor schoolmeubilair zoals stoeltjes tafels, schoolborden en opbergmateriaal.

Ons eerste verslag: verslag1