Donateurs gezocht

Wat zijn wij blij om af en toe wat foto’s te krijgen van Gibrill van de school in Bagiran.. De schoolborden worden opnieuw behandeld, de muur wordt mooi glad gemaakt. Binnenkort komen de tekeningen op de muren. Er wordt lekker eten gekookt voor de lokale bouwers, want ook deze mannen doen dit zonder financiële bijdrage. Door de jaren heen is het aantal leerlingen van 60 naar 85 gegaan. Uiteraard willen wij niet dat het stijgend aantal leerlingen ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs. Zodoende hebben wij het besluit genomen een extra docent in te zetten. Voor deze docent zoeken wij nog een sponsor, zodat ook zij een maandelijkse bijdrage kan ontvangen. Ditzelfde is van toepassing voor de schoonmaakster van de school, die er wekelijks voor zorgt dat de hygiëne van de school in orde blijft. Donateur worden is al mogelijk vanaf € 2,50 per maand. Helpt u ook mee?

Ballonvaart

Het is inmiddels alweer even geleden dat de winnaar van de loterij de cheque van de ballonvaart mocht ontvangen. Deze cheque is overhandigd door Assurantiekantoor Ellie Meeuwisz te Zetten. Wij willen u dan ook allen mee laten genieten van de prachtige foto’s die ons toegestuurd zijn.

Agenda en uitslag loterij

Op de school in Bagiran Village gaat het momenteel erg goed. De leerkrachten worden maandelijks betaald door middel van de bijdrage van de donateurs. Elke eerste van de maand is het betaaldag en krijgen wij een update van de betaling via onze contactpersoon in Gambia. Wilt u ook donateur worden? Stuur ons een berichtje. De kinderen op school genieten ook erg van de nieuwe uniformen die door de sinterklaasactie zijn mogelijk gemaakt.

Het project Women Jarma Yuna gaat, zoals leesbaar in onderstaand bericht, ook erg voorspoedig. Het is een grote klus, maar zeker haalbaar. Voor dit project is tijd nodig , maar zal net zoals in Bagiran Village een geslaagd project worden.

De gesponsorde schoolkinderen zijn erg blij en daarmee gaat momenteel alles naar wens. Binnenkort zullen wij een gedeelte van de sponsoren weer benaderen.

Ten slotte hebben wij een volle agenda van markten en braderieën waar wij onze mooie producten uit Gambia willen verkopen. Kom hier ook een kijkje nemen, want wij hebben weer nieuwe spullen. Voor een overzicht van de markten en braderieën waar wij aanwezig zijn deze zomer, kunt u binnenkort een kijkje nemen in onze agenda. Wij zien jullie graag daar! De opbrengsten hiervan komen geheel ten goede aan beide projecten.

De loterij die onlangs heeft plaatsgevonden heeft een mooi bedrag opgeleverd. Nogmaals hartelijk dank aan de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Hieronder de nummers van de prijzen en de sponsoren;

  • De hoofdprijs van een ballonvaart, geschonken door
    Assurantiekantoor Ellie Meeuwisz uit Zetten, is gevallen op lotnummer: 0213.
  • De overige prijzen zijn gevallen op: 0041, 0104, 0195, 0332, 0350, 0710, 0874, 0887, 0914, 1061, 1344, 1471, 1477 en 1497.
  • Overige sponsoren:
    – Van der Lienden Grondboringen B.V.;
    – EP: Weijs Elektro;
    – AVS Meubels op maat;
    – De Griek Herveld;
    – Pedicure Mirella
    .

Wij zijn u allen zeer dankbaar voor de lieve berichtjes en kaartjes die wij mochten ontvangen in de moeilijke periode van de afgelopen maanden. Het geeft ons kracht en moed om door te gaan.

Oliebollen actie

Al eerder is vermeld op de site, dat we op zaterdag 29 december oliebollen gaan bakken en appelbeignets verkopen. De gehele opbrengst komt ten goede aan ons nieuwe project in Yuna Village. Bestellen kan bij Eef of Miranda maar ook in het Dorpshuis te Slijk-Ewijk.

Donaties

Regelmatig krijgen wij donaties, waar wij als stichting heel dankbaar voor zijn.
Zo kregen wij deze week, ook weer een mooi bedrag op de rekening bijgeschreven.
Namens het Spiritueel Drieluik werd onderstaande tekst op Facebook geplaatst.

Nicole de Haas, medium heeft een bijzondere avond gegeven voor Spiritueel Drieluik. Haar contacten met gene zijde waren zuiver, direct en to the point. Dank je Nicole en jouw begeleiders uit de spirituele wereld voor deze liefdevolle contacten met overledenen.

Haar onkosten voor deze avond worden door haar geschonken aan een scholenproject in Gambia.

Een school oprichten in Gambia kan met sponsoring nog wel plaatsvinden, maar het project draaiende houden met herstel, uitbreidingsmogelijkheden, salarissen, leerkrachten, leermiddelen vragen een blijvende bijdrage van ons. Ook u kan een klein steentje ( hoe klein dan ook ) bijdragen.

Sinterklaas actie

Hier zijn we weer,
Hierbij een update van al de activteiten betreffende onze Stichting Bagiran Gambia.
Vrijdag 26 oktober starten we met onze Sinterklaas actie en wel op de Herfst…be inspired fair ( in dorpshuis de Hoendrik te Herveld).
Vrijdag 7 december zullen wij aanwezig zijn op de kerstmarkt te Slijk-Ewijk ( in dorpshuis Beatrix )
Zaterdag 15 december op de kerstmarkt rondom de oude school te Hemmen.
En onze laatste actie van dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 29 december in dorpshuis Beatrix te Slijk- Ewijk. Hier zullen wij lekkere Oliebollen gaan bakken en appelbeignets verkopen. Meer informatie hierover volgt nog.

Facebook

Op Facebook iets plaatsen, gaat vaak sneller en kun je in principe wereldwijd doen. Ook wij van de Stichting Bagiran maken daar graag gebruik van. Voor diegene die hier niet over beschikken, zullen wij in komende tijd vaker wat mededelingen op de website gaan vermelden. Voor nu zullen dat de komende activiteiten zijn rondom fairs, markten en braderieën. Hier zullen wij vele mooie spullen afkomstig uit Gambia verkopen en de opbrengst komt zo als altijd geheel ten goede aan onze stichting.

Zondag 12 augustus: Zomermarkt Slijk-Ewijk
Zaterdag 25 augustus: DorpsFair in Zoelmond
Zaterdag 8 september: Fair in de schapenweide te Dodewaard
Vrijdag 26 oktober: Herfst…be inspired Fair te Herveld

Het is alweer even geleden

Het begin van het nieuwe jaar is goed gestart in Bagiran Village te Gambia. Via sponsoring zijn er drie schommels gemaakt in Gambia, waar de kinderen al veel plezier aan beleven. Ook de muur rondom de school gaat hard, dus zijn er nogmaals vele zakken cement gekocht. Eind maart gaan we weer naar ons mooie Gambia, waar we deze keer lesboekjes en leistenen bordjes gaan aanschaffen. De leerkrachten gaven aan dat de kleinste op school toch meer baat hebben bij de bordjes. Daarnaast zijn wij bij een overkapping wezen kijken, die we in de toekomst nog graag bij school willen plaatsen. Hierdoor kan er nog een extra groep bij komen en hebben de kinderen meer schaduw als ze buiten zijn. Een groot transport is inmiddels ook weer onderweg, daarom is stil zitten geen optie. Dit alles kunnen wij niet realiseren zonder u bijdrage, dus iedere donatie blijft welkom. Natuurlijk kunt u ook altijd donateur worden, dit kan al vanaf €2.50 per maand.

Een groot transport

Het transport is weer keurig op tijd in Gambia aangekomen. Dankbaar zijn wij Gambia For You uit Gilze en de vele sponsors die dit alles mogelijk hebben gemaakt. Modou heeft het inmiddels opgehaald en over ruim 2 weken gaan we het zelf uitdelen bij de sponsorkinderen en bij de school in Bagiran Village. Het volgende transport gaat volgens de planning eind januari. Mocht u ook een doos willen versturen dan kan dat tegen een vergoeding van € 6.00 per doos.