Vrijdag 2 januari 2015

We vertrekken in de ochtend al vroeg naar Schiphol, om 9.00 uur vertrekt ons vliegtuig naar Banjul te Gambia. Deze keer verblijven we daar 16 dagen, niet alleen voor de stichting maar ook om een beetje vakantie te vieren.

Helaas is het toerisme een stuk verminderd, wel met 60%.

Dit alles komt door het ebola virus, echter is ons medegedeeld dat er absoluut geen ebola is in Gambia. Triest voor de bevolking, steeds minder inkomsten vanuit het toerisme.

Wij hebben dus ook deze keer, weer heel veel mooie met de hand gemaakte producten uit Gambia mee gebracht om hier te koop aan te bieden,  dat helpt niet alleen  onze stichting maar ook de lokale bevolking die hun waar op de markt proberen te verkopen.

Ons vorige transport is in november per boot naar Gambia gegaan, onze contact persoon Modou Lamin heeft de helft van de dozen al bij het schooltje in Bagiran Village afgeleverd. De rest doen we zelf, we willen immers niet met lege handen komen.

Het was weer een fantastisch welkom, met veel dans en muziek en al die blije gezichten.

Ook was het helemaal geweldig, om de verzonden schoolspullen, speelgoed en knuffels in het schooltje terug te zien. We weten nu zeker dat alles op de juiste plaats afgeleverd wordt.

Na overleg met de chief van het dorp en enkele andere afgevaardigden hebben we besloten dat begin maart de fundering  toch uitgegraven gaat worden, en de lokale bevolking met de bouw van het nieuwe schooltje kan beginnen.

STEP BY STEP, ofwel stap voor stap gaat het nu gebeuren.

Inmiddels weer thuis, is het volgende transport (70 dozen) alweer opgehaald.

Nogmaals willen wij u allen danken voor de gulle bijdrage, want zonder giften gaat het zeker niet lukken.

Ook kunt u ons volgen via facebook, Gambia) Bagiran Village Gambia

IMG-20150207-WA0002 IMG-20150207-WA0003